Hvad er Corian®?

Corian® er et kompositmateriale, der blev opfundet i 1967 af Dupont™. Kompositmateriale betyder, at materialet er en blanding af enkeltstående materialer, hvis fordele giver et endnu bedre slutprodukt. I dette tilfælde er det den hårde og modstandsdygtige overflade og de hygiejniske egenskaber, der gør Corian® unik.

Kompositblandingen består af  ca. 1/3 akrylingredienser og 2/3 naturlige mineraler, fx stenpulver. Stenpulveret kan være mere eller mindre grov i strukturen og giver mere eller mindre synlige farvevariationer i materialet.

Nogle blandinger er ensfarvede, andre minder om granit med definerede stenaftryk, og andre minder om marmor med stenaftryk samlet i årer.

For at opnå de mere end 100 farvevarianter af Corian® tilsættes der farvestoffer, der består af mineraler af levnedsmiddelkvalitet. Se alle farverne her.

Modstandsdygtige, hygiejniske overflader

Corian® har en hård og homogen overflade, der er modstandsdygtig overfor urenheder, misfarvninger og bakterier og svampeangreb (fx skimmelsvamp på badeværelser).

Overfladen absorberer hverken fugt eller lugt og er desuden meget modstandsdygtig overfor pletter og ridser. Det gør Corian® til et ideelt materiale, hvis du ønsker vedholdende overflader, der kan tåle daglig brug uden at gå i stykker, og som kræver høje hygiejneforhold, fx på badeværelser og i køkkener, men også indenfor industrier som medicin- og tandlægebranchen.

Overfladen skal ikke lukkes med olie eller lak, som fx bordplader af træ eller sten, men er i sig selv en lukket og afvisende overflade.

Corian® er et solidt og gennemfarvet materiale, hvilket gør, at det ikke vil dele sig som fx bordplader af laminat.

Formning og bearbejdning

Corian® bearbejdes vha. fræsere, save og slibepapir. For at opnå den sidste finish med en blank overflade arbejdes der med meget fine korn på de sidste overfladeslibninger. Det formes vha. varme, og dermed kan man skabe spændende 2D- og 3D-designs i støbeforme.

Ligesom i sten kan der også laves indgraveringer i Corian. Det kan fx bruges ved navneskilte, priser eller årstal.

Indgravering

Formstøbte forkanter

Hjulsporsvask i Corian

Formpressede vaske

Produktudvikling Corian

Formpressede stolesæder

Reparation

Både større og mindre skader i Corian® kan repareres, så pladen igen fremstår som ny.

De skader, vi oftest hører om, er:

  • Ridser, hakker og revner
  • Mærker fra varme gryder, der er sat direkte på bordpladen
  • Brændemærker fra cigaretter

Skaderne repareres oftest på adressen vha. slibning og kræver ikke en større afdækning af området.

Du kan se mere om reparation i en Corian®-plade her.

Translucente farver

Der findes farver i Corian®, som er gennemskinnelige og kan bruges arkitektonisk til at skabe lysende objekter, fx lamper. Se de forskellige farver her.

Integrering af elementer

Køkkenbordplader integreres ofte med elementer som fx komfurvask og vandhane, men vi kan også integrere en trådløs oplader i din Corian®-bordplade.

Køkkenvask

Køkkenvasken kan være i Corian®, men kan også bestå af andre materialer som stål eller silgranit. Vi er bl.a. forhandler af Lavabo, Blanco, Intra/Juvel og Eico.

En køkkenvask kan monteres på 3 måder

  1. Planlimning, hvor vasken ligger helt plant med bordpladen.
  2. Underlimning, hvor vasken er limet fast under bordpladen, så der ikke er synlige samlinger.
  3. Topmontering, hvor vasken lægges ovenpå bordpladen.

Har du en Corian®-vask, hvad enten det er i køkken eller på badeværelse, vil samlingen mellem vask og bordplade være usynlig, og det ser ud, som om hele modulet er lavet ud af ét stykke Corian®.

Kogeplade

Kogeplader kan monteres på 2 måder

  1. Planlimning
  2. Topmontering

Begge monteringsmuligheder af kogeplade er samme princip som montering af vask (se ovenfor).

Armaturer

I din Corian®-plade kan der også nemt gøres plads til diverse udtag, som vandhane, Quooker og sæbedispenser. Ønsker man senere hen at lukke et eller flere af disse huller, kan det også gøres, og ofte uden synlige samlinger*.

* Såfremt vi lukker det med et udskæringsstykke, som du får med fra os ved levering/montering. Det kan fx være et udskæringsstykke fra kogeplade- eller vaskudskæring.

Trådløs oplader

Corian® lader frit strøm passere, hvorfor man kan installere en trådløs oplader i bordpladen. Læs mere her.

Privat, erhverv og offentlige rum

På grund af den arkitektoniske enkelhed, de uendelige formningsmuligheder og de hygiejniske egenskaber er Corian et efterspurgt materiale blandt arkitekter og designere – både til private hjem og til det offentlige rum.

Corian Birkholm Kirke

Birkholm Kirkesal

Oslo Plads

Speciallavet skråvask i corian

Skråvask

Tranekær Slot

Tranekær Slot

Et miljøbevidst valg

DuPont™, som fremstiller Corian®, søger en så lille negativ påvirkning af miljøet som muligt; det gælder både i produktionsfasen og ved bortskaffelse. Læs mere her.

Certificeret forhandler og producent

Dansk Interiør Design har arbejdet med Corian® i 20 år – siden 1999. Samme år opnåede vi at blive certificeret Corian®-producent.

Mange af vores medarbejdere har været her i mere end 10 år og har derfor grundig kendskab til materialet, dets muligheder, og hvordan de bedst skal bearbejde det for at opnå et perfekt udseende.

Certifikat

Certifikatet er din sikkerhed for, at vi har materialekendskab og arbejder indenfor DuPonts™ retningslinjer for Corian®.

Køber du Corian® igennem os, er du med til at sikre, at vi bibeholder arbejdspladser og kendskab i Danmark, da vores produktion ligger i Danmark. Vi bruger kun ægte Corian®, som kommer fra DuPonts™ fabrikker i USA. Det er din sikkerhed for, at du ikke står med et efterligningsprodukt. Ægte DuPont™ Corian® forhandles kun af certificerede producenter.

Corian Certifikat