Corian® er et kompositmateriale, der blev opfundet i 1967 af Dupont™. Kompositmateriale betyder, at Corian er en blanding af enkeltstående materialer, hvis fordele giver et endnu bedre slutprodukt. I dette tilfælde er det den hårde og modstandsdygtige overflade og de hygiejniske egenskaber, der gør Corian unik.

Kompositmaterialet Corian

I Corian består kompositblandingen af  ca. 1/3 akrylingredienser og 2/3 naturlige mineraler som fx stenpulver. Stenpulveret kan være mere eller mindre grov i strukturen og giver mere eller mindre synlige farvevariationer i materialet.

Nogle blandinger er fuldstændig ensfarvede, andre minder om granit, med definerede stenaftryk og andre igen minder om marmor, med dets stenaftryk samlet i årer.

For at opnå de mere end 100 farvevarianter af Corian tilsættes der farvestoffer, der består af mineraler af levnedsmiddelkvalitet.

Se alle farverne her

Modstandsdygtig og hygiejniske overflader

Corian har en hård og homogen overflade, der er modstandsdygtig overfor urenheder og misfarvninger.

Overfladen absorberer hverken fugt eller lugt og er desuden meget modstandsdygtig overfor pletter og ridser. Det gør Corian til et ideelt materiale, hvis du ønsker vedholdende overflader, der kan tåle daglig brug uden at gå i stykker, og som kræver høje hygiejneforhold. Som fx på badeværelser og i køkkener, men også indenfor industrier som medicin- og tandlægebranchen.

Overfladen skal ikke lukkes med olie eller lak, som fx bordplader af træ eller sten skal, men er i sig selv en lukket og afvisende overflade.

Corian er et solidt og gennemfarvet materiale, hvilket gør, at det ikke vil dele sig som fx laminerede bordplader.

Den lukkede overflade gør Corian modstandsdygtig overfor bakterier og svampeangreb, som fx skimmelsvamp på badeværelser.

Find prisen på din Corian-løsning

Formning og bearbejdning

Corian bearbejdes vha. fræsere, save og slibepapir. For at opnå den sidste finish med en blank overflade, arbejdes der med meget fine korn på de sidste overfladeslibninger.

Corian kan formes vha. varme og skabe spændende 2D og 3D-designs i støbeforme.

Ligesom i sten, kan der også indgraveres i Corian. Det kan fx bruges ved navneskilte, priser eller årstal.

Gravering

Inspiration ivaekstprisen

IVÆKST prisen 2014

Formstøbning

Formstøbte forkanter

Håndvask

Formpressede vaske

Sæde

Produktudvikling Corian

Formpressede stolesæder

Reparation af Corian

Både større og mindre skader i Corian kan repareres, så pladen igen fremstår som ny.

De skader, vi oftest hører om, er:

  • Ridser, hakker og revner
  • Varmemærker fra brandvarme gryder, der er sat direkte på bordpladen
  • Brændemærker fra cigaretter

Skaderne repareres oftest på adressen vha. slibning og kræver ikke en større afdækning af området.

Du kan se mere om reparation af Corian i denne video.

Translucerende Corian

Visse af Corians farver er gennemskinnelige og kan bruges arkitektonisk til at skabe lysende objekter.

Elementer integreret med Corian

Køkkenbordplader i Corian integreres oftest med andre elementer, fx

  • Komfur
  • Vask
  • Vandhane / Quooker
  • Trådløs oplader

Køkkenvasken kan være i Corian men kan også bestå af andre materialer, fx stål eller silgranit. Vi forhandler også visse modeller stål- og silgranitvaske.

Komfur/kogeplader planlimes oftest, hvorimod vasken oftest planlimes, underlimes eller stilles ovenpå.

Består vasken af Corian vil samlingen være fuldstændig usynlig, og det ser ud, som om hele modulet er hugget ud af ét stykke Corian.

I Corian-bordpladen kan der også nemt gøres plads til diverse udtag så som vandhane, Quooker og sæbedispenser. Ønsker man senere hen at lukke et eller flere af disse huller, gør vi det uden synlige samlinger.

Corian lader frit strøm passere, hvorfor man nemt kan installere en trådløs oplader i bordpladen. På den måde undgår du grimme ledninger i dit køkken.

I køkkenet, badeværelset og på slottet

Corian er pga. den arkitektoniske enkelhed, de uendelige former og sine hygiejne egenskaber et efterspurgt materiale blandt både arkitekter og designere.

Det gælder i privaten som inden for erhvervslivet.

Kirke

Corian Birkholm Kirke

Køkken

Corian køkken

Badeværelse

Speciallavet skråvask i corian

Slot

Tranekær Slot

Et miljøbevidst valg

DuPont™, som fremstiller Corian, søger så vidt muligt en så lille negativ påvirkning af miljøet, som overhovedet muligt.

Det gælder både i produktionsfasen og ved bortskaffelse.

Dansk Interiør Design og Corian

Dansk interiør Design har arbejdet med Corian i 20 år – siden 1999. Samme år opnåede vi at blive certificeret Corian-producent.

Mange af vores medarbejdere har været her i mere end 10 år og har derfor grundig kendskab til materialet, dets muligheder, og hvordan de bedst skal bearbejde det for at opnå et perfekt udseende.

Certifikat

Corian CertifikatCertifikatet er din sikkerhed for, at vi har materialekendskab og arbejder indenfor DuPonts retningslinjer for Corian.

Køber du Corian igennem os, er du også med til at sikre, at vi bibeholder arbejdspladser og kendskab i Danmark, da vores produktion ligger i Danmark.

Den Corian, vi bruger, kommer fra DuPonts fabrikker i USA, hvilket er din sikkerhed for, at du ikke pludselig står med et efterligningsprodukt.

DuPont™ Corian® forhandles kun af certificerede producenter.

Beregn pris
Bliv inspireret
Kontakt os