Rengøring og vedligehold af Corian®

Rengøring og vedligehold af Corian® er nemt og kræver kun ganske lidt tid i din hverdag. Overfladen er nemlig lukket og tager derfor ikke imod lugt, fugt eller farve, så du skal ikke være nervøs for fx misfarvninger efter rødbede, vin eller kaffe – eller væske der absorberes i bordpladen og medfører skader.

Den lukkede overflade gør også, at materialet er modstandsdygtigt overfor bakterier og svampeangreb – fx skimmelsvamp. Så når din bordplade ser ren ud – er den faktisk ren.

Over tid vil Corian®-overfladen, selv med den rette pleje og rengøring, få en patina, som ændrer på finishen. Den oprindelige overfladefinish kan vi genoprette ved oppudsning af overfladen – kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Har du fået en skade i din Corian®-bordplade?

Læs mere om reparation af Corian® her.

Vedligehold af Corian®

Daglig rengøring af Corian®

Rengøring og vedligehold af Corian® i det daglige klarer du nemt ved at tørre bordpladen over med en fugtig klud. De fleste pletter og fedt kan fjernes med vand og almindeligt flydende opvaskemiddel. Tør efterfølgende overfladen over med en tør klud for at undgå kalkaflejringer.

Fjern pletter på en Corian®-plade

Har du særligt genstridige pletter, som ikke kan fjernes med klud og opvaskemiddel, kan du bruge en mild skurecreme. Når du bruger et skurende rengøringsmiddel, skal du altid arbejde i bløde, cirkulære bevægelser. En for hårdhændet behandling kan lave ridser i din Corian®-overflade, som kun kan udbedres ved oppudsning udført af en fagmand. Brug ikke skurende rengøringsmidler på mørke overflader.

Hvad skal jeg behandle Corian® med?

Overfladen på Corian® er som sagt en lukket flade i sig selv, og den skal derfor ikke behandles med fx olie eller lak, som bl.a. bordplader af træ eller sten skal. Du har altså stort set en vedligeholdelsesfri bordplade, som med almindelig daglig rengøring holder i mange år.

Hvad tåler Corian®?

Corian® tåler de fleste rengøringsmidler uden opløsningsmiddel. Corian® tåler ikke stærke kemikalier som fx acetone, klor, fortynder, afløbsrens og ovnrens. Udsættes din Corian®-overflade for stærke kemikalier, skal det straks fjernes med rent vand.

Video: Rengøring og vedligehold af Corian®-vask

Vi har lavet en video, hvor vi viser, hvordan vi nemt og med ganske få midler rengør en Corian®-vask i køkken.