Forkant og bagkant til din bordplade

Der er forskellige muligheder, når det kommer til valg af forkant og bagkant til din Corian®-bordplade. Ofte handler det om smag og behag, men der kan også være både praktiske og nødvendige årsager ift. valg af forkant og bagkant.

En bagkant skal du ikke nødvendigvis have, den kan dog være praktisk i nogle tilfælde, men ellers er det mest brugt at fuge mod væg.

En forkant kan give bordpladen et helt andet udseende, om du vælger 12 mm eller fx 30 mm. Når vi taler forkant, taler vi også den gennemgående tykkelse på hele bordpladen.

Forkant til din Corian®-plade

En forkant på din Corian®-bordplade giver den sidste finish, og der er flere designs at vælge imellem. Standardbearbejdningen på en forkant er forkant 4, som har en mindre fas på toppen. Corian®-materialet er altid 12 mm tykt, men med en forkant kan man få bordpladen til at syne tykkere.

En forkant kan laves og bearbejdes i størrelser fra 12 mm og opefter. Corian®-pladen vil stadig være 12 mm tyk, selvom du vælger fx en 30 mm forkant, men ved 30 mm limes der træ på undersiden af Corian®-pladen, så bordpladen er 30 mm hele vejen igennem.

Se vores udvalg af forkanter herunder

Bagkant til din Corian®-bordplade

Som nævnt tidligere er en bagkant ikke nødvendigvis et must på en Corian®-bordplade. Størstedelen af vores kunder bestiller os til at fuge mellem bordplade og væg, men vi har også kunder, som godt kan lide den traditionelle løsning med en bagkant, og i nogle tilfælde kan en bagkant også være praktisk. Fx er der i nogle køkkener et vindue bag bordpladen, hvor bordplade og vindue ikke er i samme højde – her kan en bagkant være løsningen på, at de ting, du har på bordpladen, ikke falder ned bagved.

En bagkant skaber en glidende overgang mellem bordplade og bagvæg, det er nemt at rengøre og vi har flere flotte designs.

I Corian® laver vi integrerede hulkeler som bagkant på din bordplade. Den integrerede hulkele går ud i ét med bordpladen, og der er derfor ingen fuger, samlinger eller revner, hvor dagligdagens skidt kan samle sig.

Af integrerede hulkeler kan vi tilbyde:

  • Nr. 609, som er 5 mm bred på toppen og kan laves 15-25 mm i højden
  • Nr. 611, som er 12 mm bred på toppen og kan laves 13-40 mm i højden
  • Nr. 612, som er 12 mm bred på toppen og 12 mm i højden

Varianten, som hedder 910, er en demonstration af, hvordan en hjørnesamling ser ud på en integreret hulkel.

Vi tilbyder også den almindeligt kendte skureliste, som eftermonteres på bordpladen med fx silikone (nr. 610 og 613).

Se vores udvalg af bagkanter herunder